Aan het eind van iedere maand tellen we altijd netjes de retweets en reacties. Wat was het meest nutteloze feit van de maand? Dat vinden we leuk. Deze maand waren we daarmee heel snel klaar. De tweet ‘Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag’ verbrak alle records.
Het begon allemaal met een tweet om 8.17 uur ’s ochtends. Daarna ging het snel. De Retweets volgende elkaar in rap tempo op, Nutteloze Feiten veroorzaakte een trending topic en we verbraken alle records. Subliem! We weten weer waar Nederland van houdt: volstrekte nutteloosheid!
Het is vandaag Nationale #Pannenkoekdag
Verstuurd om 8.17 uur. Nederland ontwaakte en binnen 10 minuten volgden de eerste 100 retweets. Na een half uur was de 200 al gepasseerd. Dat was al een record! Waar zou dit gaan eindigen? We hielden de stand zo af en toe bij. Na 2,5 uur al 300 retweets, na 4 uur 400 RT’s en na 8 uur was zelfs de 600 retweets een gepasseerd station. De teller stopte uiteindelijk op 657 retweets! Alhoewel stoppen, er mag nog steeds geretweet worden 😉
Trending topic
Pannenkoekdag werd gewoon trending topic! En ja, we claimen hem gewoon. Nutteloze Feiten was echt niet de enige die over deze feestdag (?) twitterde, maar wij zorgden wel voor een zeer groot deel van de tweets. Daarom claimen wij het. Nutteloze Feiten veroorzaakte het trending topic #pannenkoekdag!
Record aantal RT’s
We doen er nooit geheimzinnig over. Iedere maand delen we onze meest succesvolle tweets. Een stukje transparantie gekoppeld aan bescheiden egotripperij. Ach, nutteloosheid mag gedeeld worden!
Meer dan 100 retweets op een tweet overkomt ons vaker, de krant hebben we ook al gehaald, maar op Pannenkoekdag gingen we echt viral. Daarom is ‘Het is vandaag Nationale #Pannenkoekdag’ het Nutteloze Feit van de maand, maar misschien ook al wel van het jaar. 657 Retweets! We hebben nog nooit een tweet gezien met meer retweets (maar die zijn er vast wel).
*Update. Baas boven baas. We hebben een tweet ontdekt met nog meer RT’s dan de nutteloze Pannenkoekdag tweet. Beduidend meer retweets zelf.
Doordat er meer Engelstalige mensen twitteren dan Nederlandstaligen, is in het Engels scoren natuurlijk ook veel makkelijker 😉